OM OSS

Lil'Gorilla ble startet våren 2020 av Roseane dos Reis, Stein Ove Øygardslia og Hanne Mellingen. Vi har lang erfaring med teater for og med barn i sårbare situasjoner, blant annet gjennom arbeidet vårt som sykehusklovner. Klovneteknikkene vi bruker, har potensial til å åpne opp en toveis-kommunikasjon som ofte oppleves nær og autentisk. Dette vil vi utforske nærmere i våre produksjoner.

Lil’Gorillas kunstneriske visjon er å skape deltakende og omsluttende teateropplevelser basert på en slik umiddelbar og autentisk kommunikasjon med publikum. 

Kompaniet består av:

Roseane

dos Reis

Kunstnerisk Leder

Et rivjern i kreative prosesser, stødig i stormen med klar tale og sterke meninger. Hun er Lil'Gorillas navnemor og alterego.

Roseane er frilansskuespiller, sykehusklovn og skuespillercoach for Sykehusklovnene. I 2020 hadde hun sitt 10-årsjubileum som sykehusklovn. Hun har jobbet med scenekunstgrupper som Cia. do Feijão, Ninguem Temporal og CPT (Centro de Pesquisa Teatral/Antunes Filho) i São Paulo. Hun er brasilianer i hjertet og sjel, en romantisk anlagt praktiker, med et distinkt innslag av 'saudade'.

Hun flyttet til Paris i år 2000 for å lære seg fransk, studere Lecoqs fysiske metode og finne kjærligheten. Siden da har hun forelsket seg, ikke bare i fysisk teater, men også i maskearbeid, Commedia dell'Arte, bouffon og en nordmann. Kompaniets leder snakker ikke mindre enn seks språk, og kjennes igjen på et enormt sangrepertoar av bossa'er og sambaer fra 70-90-tallet!

Roseane holder en BA i Litteratur fra Universitet i São Paulo, Brasil og er utdannet lecoqbasert skuespiller fra Kiklos Scuola, Padova, Italia. For øyeblikket arbeider hun på en master i Anvendt Teater, ved Høgskulen på Vestlandet.

Hanne

Mellingen

Skuespiller

Hanne er alltid på vei til noe, alltid klar og alltid informert om livet i byen, på bygda og online. Ligger i trening for å ta livet med ro, etter inspirasjon fra en Kleinspitz diva. Hanne er frilansskuespiller og musikalartist med base i Bergen. Hun jobber som sykehusklovn, utvikler egne scenekunstprosjekter og driver improgruppe i Bergen.

Hun har bla. jobbet med "Hekseringen" på Bergen Festning/Fløyen, "Å undervise Rita" på Cornerteateret, "Fish to Mars" på Akvariet i Bergen/Cornerteateret og “Peer Gynt Eventyret” i Vang i Valdres. Hun er jevnlig ute på ulike turnéer. Med et stort hjerte for livets ulike fasetter, driver hun gruppen "Musikalløvene", en musikkteatergruppe for barn og unge med spesielle behov. Hun har også undervist i teater ved Vestlandske Teatersenter, Bergen Musikkteater og Arna og Åsane Kulturkontor.

Hanne er utdannet musikalartist fra Musikkteater ved Bårdar Akademiet (2010-2013), med videreutdanning fra Vocal Academy ved Complete Vocal Institute i København og Teatervitenskap ved UiB.

Hanne vant BTs publikumspris under Pernilleprisutdelingen i 2022!

Stein Ove

Øygardslia

Skuespiller

En underfundig fyr med sans for de store kontrastene i livet. Havner lett på den lettrørte enden av skalaen og holder seg med et håndkolorert foto av Buster Keaton på pulten. Stein Ove er figurteaterfrelst skuespiller, tekniker og pedagog. Han utvikler egne prosjekter innen teater og film, og har jobbet som sykehusklovn siden 2011. I Sykehusklovnene har han også hatt administrative roller som koordinator og prosjektleder.

Av andre ting nevnes samarbeidet med Open Window Theatre som skuespiller og tekniker. Ellers har han undervist i Bergen Kulturskole, på Vestlandske Teatersenter og på Fana Folkehøgskule.

Stein Ove er lecoqbasert skuespiller med bakgrunn fra Italia og Verdal. Han har trent under Giovanni Fusetti og Paola Coletto (Kiklos Scuola 2001-03) og ved HiNT (2003-04). Han holder en BA i Teatervitenskap fra UiB. Her begynte han også en mastergrad om figurteater, men rotet seg bort og mistet både tøfler og bøker på veien.

Kunstnerisk samarbeid:

Johanna

Dahlbäck

Scenograf
Samarbeid: 
Perfekt/Defekt

Matias

Askvik

Lysdesign
Samarbeid: 
Perfekt/Defekt

Gunnbjørg

Johannessen

Produsent
Samarbeid: 
Perfekt/Defekt

Jeff

Pedersen

Regissør

Jorunn

Lullau

Mentor
Samarbeid: 
Perfekt/Defekt

Irén

Kleiven

Kunstterapeut
Samarbeid: 
På innsiden av brønnen

Ole André

Farstad

Komponist og musiker
Samarbeid: 
På innsiden av brønnen
Samarbeid: 
Perfekt/Defekt

Güliz

Portakaloglu

Skuespiller
Samarbeid: 
På innsiden av brønnen

Daina

Ulmyte

Skuespiller og objektregi
Samarbeid: 
På innsiden av brønnen